مقایسه آسانسور هیدرولیک و کششی

مقایسه آسانسورهیدرولیک و کششی، یکی از سوالات رایج در حوزه ی آسانسور بحث تفاوت بین آسانسور هیدرولیک و کششی می باشد. در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم آسانسور کششی بهتر است یا هیدرولیک و هر کدام برای کجا مناسب تر هستند. جهت اطلاعات کامل درباره ی آسانسور هیدرولیک می توانید به دیگر مقالات شهرآسانسور مراجعه کنید.
از زمان انقلاب صنعتی و با پیشرفت تکنولوژی کم کم مفهوم آسانسور اهمیت بیش تری پیدا کرد. آسانسور ها با هدف جا به جایی بار و افراد طراحی و تولید می شوند. سال ها پیش قبل از میلاد جهت جا به جا یی بارهای سنگین از طناب و سنگ استفاده می شد اما با پیشرفت علم و اختراع آسانسور کار برای انسان ها راحت تر شد و انجام کار ها سرعت بیش تری پیدا کرد.
انواع آسانسور

انواع آسانسور
آسانسور ها انواع گوناگونی دارند که پر طرفدار ترین آن ها دو نوع کششی و هیدرولیکی می باشند.
آسانسور هیدرولیکی

مقایسه آسانسور هیدرولیک و کششی
یکی از پرطرفدارترین آسانسور ها ، آسانسورهای هیدرولیکی هستند. این بالابرها بر اساس یک پمپ با انرژی الکتریکی کار می کنند که مایع هیدرولیک تحت فشار که اکثراً به شکل روغن است را به سیستم بالابر جک هدایت می کند. یک پیستون که درون یک سیلندر در پایه آسانسور نصب شده ، کابین را بالا و پایین حرکت می دهد.
آسانسور های هیدرولیکی به دو دسته ی چاهک دار و بدون چاهک تقسیم می شوند.
آسانسور هیدرولیک چاهک دار:
در آسانسور هیدرولیکی چاهک دار موتور و سیلندرهای هیدرولیکی در داخل یک چاهک قرار می گیرند. عمق این چاهک بسته به نوع سیلندر متفاوت است و در برخی موارد، با کمک قرقره عمق چاهک به حداقل خود می رسد. در بعضی اشکال از این نوع آسانسور ها ، یک پیستون تلسکوپی وجود دارد که فرو می ریزد و نیازمند یک سوراخ کم عمق درزیر چاهک آسانسور می باشد.
آسانسور هیدرولیک بدون چاهک:
خود آسانسور هیدرولیک بدون چاهک به سه دسته تقسیم می شوند:
آسانسور هیدرولیکی تلسکوپی: در این نوع از مدل آسانسور ها پیستون های تلسکوپی در بالای چاهک آسانسور ثابت هستند و دارای دو و یا سه قطعه ی تلسکوپی می باشند که می تواند تا 50 فوت بالا برود.
آسانسور هیدرولیکی طنابی: در این نوع آسانسور به کمک یک طناب و پیستون، آسانسور حدود 60 فوت بالا می رود.
آسانسور هیدرولیکی بدون تلسکوپ: این مدل یک پیستون دارد که تا ارتفاع 20 فوت بالا می رود.
در آسانسور هیدرولیکی بدون چاهک، در دو طرف کابین دو جک هیدرولیکی قرار دارد. و در این نوع بالابرها با توجه به ارتفاع ساختمان از پیستون های مرحله ای و معمولی استفاده می شود. پیستون های مرحله ای برای ساختمان هایی تا ارتفاع ۱۵ متر و پیستون های معمولی برای ساختمان هایی تا ارتفاع ۶ متر استفاده می شوند.
چرا از آسانسور هیدرولیک استفاده کنیم؟

چرا از آسانسور هیدرولیک استفاده کنیم
آسانسور و بالابر هیدرولیک معمولا برای ظرفیت های زیاد اما طول مسیر کم مورد استقاده قرار می گیرند. معمولا برای ظرفیت های بالا آسانسور هیدرولیک از لحاظ اقتصادی به صرفه تر از آسانسور کششی می باشد.
سیستم محرکه ی آسانسور هیدرولیک صنعتی یا نفری می تواند در هر دو حالت مستقیم یا غیر مستقیم وجود داشته باشد. در آسانسور مستقیم ، جك مستقيم به يوك كابين آسانسور و بالابر هیدرولیکی متصل می شود اما در نوع غيرمستقيم حركت سيم بكسل متصل به يوك كابين موجب جابجايي آن مي شود در صورتيكه سيستم از نوع مستقيم باشد جك بايد دارای شير اطمينان مخصوص باشد در صورتيكه از نوع غيرمستقيم باشد كابين بايد مجهز به سيستم ترمز اضطراري (پاراشوت) و همچنین كاورنر باشد .
آسانسور های کششی
متداول ترین نوع آسانسور که در ساختمان های بسیار بلند مورد استفاده قرار می گیرند ، آسانسور های کششی هستند. شیوه ی کار این آسانسور به گونه ای است که یک کابین بر روی طناب های فولادی قرار دارد ، که به دور میخ های متصل به یک موتور الکتریکی حلقه می شوند. میخ ها در انتهای خود وزنه تعادل متصل می کنند تا وزن کابین و آسانسور متعادل بشود ، کشش ایجاد شده روی طناب های فولادی باعث بالا یا پایین رفتن آسانسور می شود.
أنواع آسانسور کششی:
آسانسور های کششی به دو دسته تقسیم می شوند: گیرلس و گیربکس.
آسانسور گیرلس: آسانسور های گیرلس دارای جعبه دنده ای می باشند که به موتور الکتریکی وصل می شود و به منظور کنترل سیستم طناب و قرقره، قیچی بالابر را می چرخاند. همین موضوع سبب می شود تا سرعت آن در مقایسه با نوع گیربکس افزایش پیدا کند و به حداکثر سرعت ۲۰ متر بر ثانیه برسد. هزینه اولیه آسانسورهای کششی گیرلس بالاست ، اما هزینه نگهداری آن متوسط است. همچنین راندمان انرژی گیرلس در مقایسه با نوع گیربکس بسیار بالا است زیرا برای حرکت دادن کابین به انرژی کمتری احتیاج است.
آسانسور گیربکس: در این نوع آسانسور یک گیربکس به موتور متصل می شود که باعث حرکت چرخ و طناب ها است. حداکثر سرعت آسانسورهای گیربکس ۲.۵ متر بر ثانیه می باشد. این نمونه آسانسور از نظر هزینه در دسته ی متوسط قرار می گیرد.
آسانسور کششی بهتر است یا هیدرولیکی
اگر قصد استفاده از آسانسور را دارید و نمی دانید کدام نمونه را انتخاب کنید ، باید ابتدا شرایط محیط مد نظرتان را بررسی کنید. در انتخاب نوع آسانسور عواملی چون: ارتفاع ساختمان ، نوع بار ساختمان ( نفر یا صنعتی) اهمیت هزینه ، اهمیت امنیت و… موثر می باشد در زیر ویژگی های هر کدام از آسانسور های کششی و هیدرولیک را آورده ایم. معمولا نصب و خرید آسانسور امری تخصصی به شمار می رود بنابراین پرسیدن و مشورت کردن با یک کارشناس نه تنها باعث امنیت بیش تر و اطمینان خاطر است ، بلکه از نظر اقتصادی نیز به صرفه است. پیشنهاد می کنیم پیش از اقدام به نصب یا خرید آسانسور با کارشناسان فنی و فروش شهر آسانسور مشورت کنید. جهت ارتباط با شهر آسانسور می توانید از طریق راه های تماس درج شده در سایت اقدام کنید.
مقایسه ی مزایای آسانسور هیدرولیک و کششی:
- امنیت بالا در آسانسور هیدرولیکی
- سرعت بالاتر آسانسور کششی در مقایسه با هیدرولیک
- پایین تر بودن هزینه آسانسور هیدرولیک در مقایسه با کششی
- قابلیت حرکت در مسافت زیاد در آسانسور کششی
- مصرف انرژی بهینه در کششی
- نیاز به آهن کشی کم تر در آسانسور هیدرولیکی
- سواری بسیار نرم در آسانسور کششی
- آسانسور کششی شتاب بیش تری در مقایسه با آسانسور هیدرولیکی دارد.
- آسانسور کششی موتور کوچک تری دارد.
- آسانسور هیدرولیک بر خلاف آسانسور کششی محدودیت در ظرفیت و تعداد نفرات ندارد.
- هزینه ی نصب آسانسور هیدرولیکی کم تر است
- از آسانسور هیدرولیکی معمولا برای حمل بار سنگین استفاده می شود.
- نصب آسانسور هیدرولیکی بسیار راحت است.
- آسانسور های هیدرولیکی کوچک ترند و حجم کمی داخل ساختمان اشغال می کنند.
- در آسانسور هیدرولیک ، اگر برق قطع شود به راحتی می شود کابین را به پایین ترین طبقه هدایت کرد اما در آسانسور کششی خارج کردن افراد از کابین چندان کار راحتی نیست.
- از آسانسور های هیدرولیکی در ساختمان های کم ارتفاع یا متوسط استفاده می شود اما از آسانسور های کششی در ساختمان های بلند مرتبه ( معمولا150متر) استفاده می شود.
مقایسه ی قیمت آسانسور هیدرولیک و کششی
همان طور که گفتیم اسانسور های هیدرولیک هزینه نگهداری کم تری نسبت به کشیی دارند. اما بستگی به مزیت هایی که برایتان اهمیت دارد بهتر است اقدام به انتخاب نوع آسانسور کنید و تنها به هزینه ی آن فکر نکنید ، چرا که آسانسور ها یکی از ابزارهای مهمی هستند که مستقیم با جان افراد سرکار دارند و بالا بودن امنیت آن ها امری ضروری است.